Vergaderruimte Amsterdam

 

vergaderruimte amsterdam de kleine werf

Bijzondere vergaderruimte Amsterdam

Vergaderruimte De Kleine Werf is een gerestaureerde, 200 jaar oude scheepswerf op het Prinseneiland in Amsterdam Centrum.

Door de authentieke omgeving en de industriële uitstraling is De Kleine Werf één van de meest bijzondere vergaderruimtes in Amsterdam. Onze locatie is bijzonder geschikt als vergaderruimte, trainingsruimte, workshop locatie en brainstormsessies.

Vergaderruimte aan het water!

De Kleine Werf is een vergaderruimte aan het water. In het voorjaar en in de zomer is het heerlijk toeven op het terras aan het water. U kunt per de boot naar vergaderruimte De Kleine Werf komen.
Tip:  Combineer uw vergadering met een tocht door de Amsterdamse grachten.

Inspirerende vergaderruimte in Centrum Amsterdam

De Kleine Werf heeft een schitterende vergaderruimte met openslaande deuren naar het terras en grote ramen met uitzicht op het karakteristieke Bickers- en Realeneiland. De 17e-eeuwse sfeer en de unieke plek in Amsterdam maken de Kleine Werf tot een inspirerende vergaderruimte, waar je in alle rust kunt vergaderen of brainstormen.

unieke vergaderruimte amsterdam

Tarieven vergaderruimte en arrangementen

Onze vergaderruimte kan een 6 tot 16 personen herbergen. Een vergaderarrangement kan worden verzorgd en bestaat uit onbeperkt koffie (cappucino of espresso), verschillende soorten thee, mineraal water, jus d’orange, cantuccini (Italiaans amandelkoekje), stroopwafeltjes, spekkoek, chocolade, goodies en een grote schaal met fruit.

Huur vergaderruimte

€ 450,- 1 dagdeel
€ 550,- 2 dagdelen
€ 650,- 3 dagdelen

Lunch naar keuze

Assortiment broodjes vanaf € 4,95 tot € 5,50
Uitgebreide lunch broodjes met soep € 16,95

 

Vergaderarrangement

€ 12,50 per dagdeel
€ 15,00, 2 dagdelen
€ 17,50 3 dagdelen

Borrel

Borrel op nacalculatie, wijn € 21,- bier en frisdrank € 2,50
Borrel, nootjes en chips € 10,- per persoon

Faciliteiten van de ruimte

Beamer € 95,- (u kunt ook zelf een beamer meenemen)
Flipover met papier en stiften € 20,-

Standaardvoorzieningen: projectiescherm, WIFI en een kleine keuken

Vergaderen en lunchen aan het water

In het voorjaar en in de zomer is het heerlijk lunchen op het terras tijdens de vergadering. Food for Thought, onze vaste cateraar is naast vergaderruimte De Kleine Werf gevestigd, uw bestelling wordt op een door u bepaalde tijdstip over het terras langs het water door hen binnengebracht.

Lunch

Assortiment broodjes vanaf € 4,95 tot € 5,50
Uitgebreide lunch, broodjes met soep  € 16,95

Borrel

Borrel op nacalculatie: wijn € 21,-, bier en frisdrank € 2,50
Borrel, nootjes en chips € 10,00 per persoon

Alle tarieven zijn exclusief BTW.

De mooiste vergaderruimte aan het water

De Kleine Werf is een kleine gerestaureerde, 200 jaar oude scheepswerf aan het water op het Prinseneiland in het centrum van Amsterdam.

Het Prinseneiland maakt deel uit van de Westelijke Eilanden in Amsterdam centrum. Een unieke locatie verscholen in hartje Amsterdam. De locatie is op loopafstand van het Centraal Station, de Jordaan, de Amsterdamse grachten en het Westergasfabriekterrein in het Westerpark.

Openbaar vervoer

Vanaf het Centraal Station, bus 18, 21 en 22 uitstappen bij de halte Buiten Oranjestraat.

Tramlijn 3 stopt op het Haarlemmerplein.

Te voet

Vanaf het Centraal Station 15 minuten lopen.

Auto parkeren in Amsterdam Centrum

Squach Page, Ketelmakerstraat 6: van 07:00 tot 19:00 uur, € 10,- per dag

Parkeergarage Willemspoort op het Haarlemmerplein 24 uur per dag, parkeertarieven

Per Boot

Het is mogelijk met de boot, via de grachten naar vergaderruimte De Kleine Werf te komen en bij ons terras aan de steiger aan te leggen.

Vaartocht

Wat een bijzonder onderdeel van de bijeenkomst kan zijn, is om na een vergadering, training of brainstormsessie te worden opgehaald voor een tocht over de Amsterdamse grachten.

www.amsterdamboatevents.nl
www.cruisewithus.nl

Gidswandeling

Of een historische gidswandeling over de Westelijke Eilanden met Willem van der Horst.
http://gidswandeling.weebly.com/guided-tours.html

Geschiedenis van het Prinseneiland in Amsterdam

Vergaderruimte De Kleine Werf is een gerestaureerde, 200 jaar oude scheepswerf op het Prinseneiland, in het oudste gedeelte van Amsterdam. Het Prinseneiland maakt deel uit van de Westelijke Eilanden, waartoe ook het Bickerseiland en het Realeneiland behoren. Deze eilanden hebben een prominente rol gespeeld in de ontwikkeling van Amsterdam tot wereldhandelscentrum in de Gouden Eeuw.

De oude scheepswerf op het Prinseneiland

Vóór 1600 bevond zich hier een stuk water dat diende als ‘Waal’, een afbakening van het IJ waar schepen aan in het water geslagen palen konden afmeren. Door de expanderende en florerende handel van Amsterdam was in die periode grote behoefte aan nieuwe stukken land voor houtopslag en pakhuizen. Hout was nodig voor de bouw van huizen en vooral voor scheepsbouw. Delen grond achter de ‘Waal’ werden drooggelegd. Er kwamen pakhuizen voor de opslag van teer, pek, ansjovis, zout en haring. Verder kwamen er houtopslagplaatsen, lijnbanen en vooral veel werven. Kleine en grote. In deze periode werd er in Amsterdam bijna een schip per dag gebouwd!

De Kleine Werf was tot aan het einde van de 18e eeuw een pakhuis, waarna het eerst een timmerwerkplaats werd en later een jachtwerf, gespecialiseerd in het bouwen van houten schepen. De laatste scheepsbouwer was Hoyte van Hoytema, die er van 1976 tot 2000 schepen bouwde en repareerde.
De eilanden oefenden niet alleen grote aantrekkingskracht uit op handelaren en timmerlieden, ook kunstenaars lieten zich al in de 19e eeuw door deze omgeving inspireren. Schilders zoals Breitner en Maks hadden er hun ateliers, en Jacob Olie fotografeerde als eerste de rauwe schoonheid van deze eilanden. De pakhuizen zijn inmiddels omgebouwd tot appartementen, maar de sfeer van het dorp in de stad is gebleven. Geen wonder dat in de lifestylebladen het eiland het ‘Montmartre aan het IJ’ wordt genoemd. Prinseneiland inspireert en stimuleert al 400 jaar mensen met een brede blik op de wereld. Het is een broedplaats voor handelaren, kunstenaars en vaklui. Creativiteit en ideeën krijgen hier vorm tussen oude scheepshellingen, zwanen en ganzenkoppels. Ook nu is onze vergaderruimte inspirerend!

Offerte aanvragen

 
Vergaderlocatie De Kleine Werf AmsterdamInformatie aanvragen